Svadbena čestitka i kutija

Moguće je da ne znate kako biste zapakirali dar, naročito ako se radi o novčanicama.

U današnjoj radionici ćemo vam dati nekoliko ideja kako možete sami izraditi čestitku i ukrasnu kutiju u istom tonu, tako da će i zapakirani lonci ili toster izgledati kao nešto posebno. Radi li se o novčanicama, predlažemo malu kutijicu, uz koju obavezno priložite čestitku s toplim željama.


Trebat će vam:
 - karton boje vanilije
 - paus papir s motivima ruže (u ponudi je veliki izbor različitih motiva)
 - Marabu ili Java konturna boja (zlatna, srebrna ili pearl bijela)
 - decorlack (zlatni i pearl bijeli)
 - šljokice
 - ukrasna mašna (oko 2m)
 - škare i ljepilo za papir


1 Karton boje vanilije izrežite tako da preklopljen ima kvadratni oblik. U sredini nacrtajte kvadrat i skalpelom pažljivo izrežite. Zatim sasvim malo zarežite kuteve okvira. Škarama i ravnalom pritisnite  i "iscrtajte"  liniju tik uz okvir. Presavinite prema unutra i vratite natrag. To će čestitki dati trodimenzionalni izgled.
2 Od pausa izrežite kvadrat i zalijepite u unutrašnjost okvira. Kako bi unutrašnjot bila uredna, preko toga zalijepite još jedan papir, iste veličine kao i čestitka. To vam je ujedno mjesto za poruku.
3 Rub čestitke izrežite cik-cak škaricama. Konturnom bojom izvucite nekoliko šara, a na rub napišite "Sretno mladenci" ili tekst prema vašoj želji. Dok je konturna boja još mokra, pospite po njoj šljokice, pa kad se osuši, otpuhnite višak.


Kutija i mašna
Morate li zapakirati neki predmet, makar bile i novčanice, poslužit će vam bilo kakva kutija koju ćete ukrasiti tako da je u tonu s čestitkom.


1 Uzmite široki kist i Decorlack pearl bijele boje i zlatne boje. Umočite naizmjenično u bijelu pa u zlatnu i polukružnim pokretima obojite poklopac. Trebat će vam dva premaza.
2 Dok je boja još mokra, kao i čestitku, ukrasite konturnom bojom i šljokicama.


3 Mašnu možete napraviti na nekoliko načina, a danas ćemo vam pokazati kako nabrati ("nacigati") ružu. Uzmite tanku žicu (ili iglu i čvrsti konac).
4Provucite kroz donji dio trake. Kad ste došli do kraja, čvrsto stegnite i dobit ćete ovakvu bogatu mašnu.
Ovo je samo jedna ideja s kojom možete napraviti nebrojeno varijacija. Intervencije s paus papirom uvijek izgledaju elegantno jer je sjajan i prozračan.

Izradila: Višnja Skorin