Transfer na svijećama

Prenesite zanimljive fotografije na svijeće i izradite unikatne poklone.

Ukrasite svijeće na novi i neuobičajeni način - transferom! Prenesite zanimljive fotografije iz albuma na svijeće, a rubove dodatno ukrasite tekućim voskom u boji.

Postupak:

1 Pripremite svijeću na način da nanesete Foto Transfer Potch na površinu gdje želite staviti fotografiju. Pričekajte da se osuši (oko 20 minuta).

2 Isprintajte fotografiju na laserskom printeru. Sintetičkim kistom nanesite Foto Transfer Potch preko cijele slike i preko svijeće. Radite brzo!

3 Odmah položite sliku na svijeću - stranu koju ste premazali Potch-em položite na svijeću. Pritiskivačem (ili spužvastim valjkom) ravnomjerno pritisnite fotografiju kako bi istisnuli višak premaza. Višak odmah uklonite krpicom. Nakon što ste to napravili, pustite sušiti 24 sata na sobnoj temperaturi ili ubrzajte proces sušilom za kosu (10 minuta na najnižoj temperaturi).

4 Kad je suho, navlažite vodom pozadinu kopirane fotografije. Prstima ili spužvicom lagano trljajte. Papir će se skidati, a print će ostati zaštićen Foto Transferom. Pustite sušiti.

5 Sitni ostaci papira nestati će nakon što sve prelakirate zaštitnim lakom za svijeće.

Odaberite svijeće zanimljivih oblika i izradite unikatne poklone!

Foto: C. Kreul GmbH