Jesen na kugli

Gotovu kuglu možete objesiti, a možete i postaviti kao ukrasno drvce u lončanici.

 

Pribor: za izradu dekorativne kugle trebat će vam kugla od stiropora, kukica za kuglice, špaga za makrame (ili rafija u boji), sisal u boji, te razno dekorativno voće.


1 U stiropornu kuglu utaknite kukicu za kuglice. Cijelu kuglu obložite sisalom koji ćete učvrstiti špagom za makrame. Kad omotavate špagom, provlačite je kroz kukicu, kao i kraj na kojem će visjeti.
2 Dekorativno voće koje je na peteljci jednostavno utaknite u stiropor.


3 Sve ukrase koji su na tankoj žici, utaknite u stiropor, ili omotajte oko špagice (poput ukrasnog šipka)...
4 ...a one druge zakvačite iglom i rafijom. Naravno, to vrijedi za proizvode koji su u sredini od stiropora. Ukrasne narančice ili druge proizvode koji su od plastike, zalijepite pištoljem.
5 Vrh kugle možete ukrasiti s malo lišća i drvenim kuglicama sa širim otvorom.

TOPIARI


6 Kuglu nataknite na bambusov ili običan štap (u Chemacu se nudi veliki izbor drvenih štapova raznih promjera kao i bambusovih štapova u raznim bojama).
7 U lončanicu stavite veći komad cvjećarske spužve u koju ćete utaknuti štap. Ukoliko ste se odlučili za drveni štap, omotajte ga sisalom i špagom kao i kuglu.
8  Na vrh spužve stavite također sisal ili dodajte umjetne mahovine (također se nudi u velikoj paleti boja). Lončanicu ukrasite jutenom trakom. Dobili ste dekorativnu lončanicu koja može krasiti i onaj dio doma koji nema dobrih uvjeta za živu biljku.

Izradila: Višnja Skorin