Moosgummi - detalji za plažu

Moosgummi je idealan za izradu ljetnih detalja, ukrašavanja japanki ili dječjih sandalica!

Moosgummi je vrsta pjenaste gume. Kao materijal je izrazito lagan, savitljiv, lagano se reže i lijepi, a što je najvažnije - ne moči se.

Zbog toga je idealan za izradu ljetnih detalja: ukrašavanja japanki ili dječjih sandalica, ukrašavanje prostirki od pjenaste gume, jastučića za plivanje, plastičnih torbi za plažu ili izradu dječjih torbica za džeparac ili skupljanje školjkica.

Za današnju radionicu vam predlažemo da razveselite svoju malu princezu ukrasima za sandalice od pjenaste gume i malom torbicom. U zabavu izrezivanja i ukrašavanja bez straha uključite djecu. Moosgummi je materijal baš za njih!

Trebat će vam: 3 arka moosgummija u željenim bojama, ljepilo, škarice, deblji konac ili špagica u boji, 6 cm čičak-trake, te 2 para plastičnih očiju za ukrašavanje (naročito ako se odlučite za likove nekih životinjica, žabica, maca, ribica...)

SANDALICE

1 Na pozadini moosgummija nacrtajte lik koji želite. Izrežite po dva jednaka komada. Dodajte detalje u kontrastnoj boji.
2 Ukrase za sandalice učvrstit ćemo drukerom, no možete ih i samo zalijepiti trenutnim ljepilom. Ako ste se odlučili za druker, u sredini moriva izrežite rupicu, provucite druker pa mašinicom dobro stisnite.
3 Na kraju zalijepite plastične oči koje će pri hodanju oživjeti.

TORBICA

1 Izrežite oblik kao na slici ili prilagodite shemu obliku koji želite. Pazite samo da donji rub torbice bude na preklop zbog izdržljivosti. Izrežite i cvjetić kao na sandalama, pa pričvrstite na ružičasti pravokutnik koji će služiti za kopčanje.
2 Bočne rubove prošijte koncem (izuzetno se lako se šiva) ili jednostavno zalijepite trenutnim ljepilom.
3 S donje strane preklopa zalijepite jedan komad čičak trake, a drugi na vrh torbice, tako da se torbica može lijepo otvarati i zatvarati.

Izradila: Višnja Skorin