Dražesne oznake za poklone

Od mase za modeliranje, teksturnih ploča i metalnih kalupa izradite lijepe ukrase.

Planirate li zabavu, gosti će biti oduševljeni poklonima s personaliziranim oznakama! Ukrasite ih lijepim trakicama i pričvrstite uz poklon vrećice ili na kutije.

Postupak:

1 Razvaljajte FIMO masu za modeliranje pomoću akrilnog rolera na debljinu oko 5 mm.

2 Lagano navlažite teksturnu ploču i položite je na pola razvaljane mase. Rolerom prijeđite preko mase i teksturne ploče kako bi utisnuli uzorak. Prije svakog utiskivanja teksture, teksturnu ploču lagano poprskajte vodom ili dječjim puderom radi lakšeg odvajanja od mase. Višak uvijek otresite prije nego položite teksturnu ploču na modelir masu.

3 Metalnim ili plastičnim kalupima izrežite željene oblike. Čačkalicom probušite rupicu kroz koju ćete kasnije provući ukrasnu traku. Ostatke mase možete ponovo iskoristiti - dobro razvaljajte, izravnajte i na isti način napravite još istih oznaka za poklone. Kad su ukrasi gotovi, stavite ih peći u običnu pećnicu na temperaturu od 110°C u trajanju 30 minuta. Nakon pečenja izvadite ukrase iz pećnice i pustite da se ohlade. Flomasterima ispišite imena osoba kojima su pokloni namijenjeni.

Odaberite ukrasne trake koje odgovaraju nijansi oznaka i papira u koji ste zamotali poklon i vaši gosti bit će vrlo zadovoljni!

Foto i tekst: Staedtler GmbH