Obojite pamučnu jastučnicu bojama za tekstil

Osvježite izgled starih jastučnica Fashion Spray bojama.

Marabu Fashion Spray boje za tekstil izvrsne su zbog više razloga: lako se nanose, postojane su, na vodenoj su bazi, a možete ih koristiti za bojanje pamučnih jastučnica, platnenih tenisica, majica, suknji i još puno toga!

Za ovu ideju pripremite pamučne jastučnice, Fashion Spray u željenim nijansama, špagu i škarice te liner za crtanje sitnih detalja.

1 Unutar jastučnice stavite karton ili vrećicu, kako se boja ne bi preslikala na drugu stranu. Odrežite nekoliko komada špage i, kao na slici, zavežite vrhove jastučnice na nekoliko mjesta.

2 Nanesite boju (više boje = intenzivnije obojanje) i pričekajte da se osuši. Isprobajte prvo na papiru kako bi vidjeli kakve efekte možete dobiti (ovisno o tome s koje visine nanosite boju, te koliko je boje potrebno da bi dobili intenzivnu boju).

3 Odvežite špagu i rastegnite jastučnicu. Neobojane dijelove dodatno ukrasite linerima. Pričekajte da se boja i lineri potpuno osuše i preko zaštitne tkanine glačajte na temperaturi za pamuk u trajanju od 3 minute. Na taj način boja je fiksirana i jasučnicu možete prati na temperaturi do 40°C.

Fotke i ideja: Marabu GmbH