Haljinica na platnu

Mix media u video tutorijalu

Oslikajte platno raznim scrapbook tehnikama.

U ovom video tutorijalu pokazali smo na koji način možete kombinirati brojne tehnike na slikarskom platnu. Šabloniranje, rad sa štambiljima, igranje s akrilnim bojama i tintama u spreju samo su neke od prikazanih tehnika. Slikarsko platno je idealna podloga za ovakve projekte i nadamo se da smo vas inspirirali ovom lijepom idejom!

Postupak:

1 Platno obojite akrilnom bojom. Mi smo kombinirali ružičastu i bež nijansu. Boju možete i lagano razvodniti (dovoljno je da prije bojanja kist malo namočite u vodu). Tako ćete postići efekt akvarela i nježniju podlogu.

2 Na platno smo zalijepili otkinuti motiv sa scrapbooking papira. Dobro pazite na rubove - nanesite dovoljno ljepila kako se ne bi odvajali od platna. Koristili smo Art Potch - lak ljepilo za decoupage.

3 Odaberite štambilj sa slovima i otisnite nekoliko motiva na platno.

4 Štambilj s krinolinom položite na ploču za štambilje, nanesite tintu i otisnite na bijeli papir. Isto ga otrgnite (ne koristimo škare kako bi prijelazi bili manje vidljivi) i zalijepite na slikarsko platno.

5 Preko šablone zanimljivog motiva nanijeli smo strukturnu pastu.

6 Od žice za nakit izradili smo mini vješalicu.

7 Odaberite stranicu iz novina i pošpricajte je tintama u spreju. Možete kombinirati više nijansi. Nacrtajte obris topića pa izrežite.

8 Bijeli papir pošpricajte tintama u spreju i izradite haljinicu. Dodatno ga ukrasite štambiljima. Složite papir u harmoniku i zalijepite na platno.

9 Na haljinicu zalijepite topić ali prije toga namjestite mini vješalicu od žice na pravo mjesto. Flomasterom dodatno naglasite rubove. Izrežite traku od tila i zalijepite na haljinicu.

10 Isprintajte zgodne poruke, izrežite i zalijepite na platno. Dodatno ih naglasite flomasterom.

Izradila: V.S.