Rainbow Loom manija osvaja svijet!

Skoro sva djeca već su čula za Rainbow Loom, a ako još nisu, uskoro će čuti.

Rainbow Loom manija osvaja svijet, zato što je to izvrsna igračka koja s jedne strane potiče druženje djece, a s druge strane pomaže pri razvoju brojnih potrebnih spretnosti. Set za izradu narukvica i drugih kreacija primjeren je za svu djecu, djevojčice i dječake, jer iz malenih obojanih gumica lako i u kratkom vremenu mogu izraditi pregršt narukvica prijateljstva i dati ih svojim prijateljima. Rainbow Loom tako potiče kreativnost, isto kao i druženje, te pripomaže boljim međusobnim odnosima.

Mala djeca kroz igru vježbaju i poboljšavaju pincetni hvat, veći jačaju mišiće koji su potrebni prvenstveno za držanje olovke pri pisanju. Igla se drži isto kao i olovka. Kako je potrebno slijediti upute za izradu uzoraka, to potiče koordinaciju oči i obje ruke, finu motoriku i zahtijeva veliku koncentraciju. Djeca se kroz igru uče planiranju i organiziranju, vještine koje su itekako potrebne u svakodnevnom životu.

Rainbow Loom razboji omogućavaju izradu brojnih uzoraka za narukvice i ostale kreacije, ali to nije jedini način za izradu uradaka od malih gumica. Kada djeca usvoje uzorke koji se rade pomoću razboja, s gumicama se počne igrati njihova mašta i krenu raditi na svoj način. Mnogobrojne snimke takvih kreacija lako možete pronaći na youtube-u ili se sami možete primiti kreiranja. Iz malih gumica tako možete napraviti figurice super junaka ili životinja, torbice...

Kako igra omogućava više razina usvajanja znanja i vještina, zajedno s djetetom ćete lako opažati njegov napredak kako spretnosti tako i samopouzdanja. Kada djeca potpuno sama izrade neki ukras, na svoj uradak su iznimno ponosni. Dobiju osjećaj da lako mogu učiniti sve što požele.

Pokazalo se da igra s Rainbow Loom-om potiče sljedeće sposobnosti i vještine:

Spretnost obje ruke – igra zahtijeva skoro jednako korištenje obje ruke (za razliku od crtanja, slikanja i sličnih aktivnosti), zato se djeca kroj igru uče koordinaciji obje ruke istovremeneo. Ta koordinacija je iznimno važna za razvoj djeteta, a radi zabavne igre, djeca ni ne primijete kako tu sposobnost razvijaju.

Hvat prstiju – ako djeca nemaju dovoljno dobro razvijene mišiće za držanje (od pincetnog hvata na dalje), imat će poteškoća s navikavanjem prstiju na pravilno držanje olovke u školi. Poteškoće s hvatom prstiju lako mogu prouzročiti teže i sporije pisanje i otpor djece prema pisanju. S Rainbow Loom-om djeca jačaju svoje mišiće kroz zabavu!

Pozornost i koncentracija – kao i svaka vještina, i ove dvije zahtijevaju mnogo vježbe. Zato je Rainbow Loom pravi način za uvježbavanje tih vještina. Za izradu kreacija potrebno je pažljivo slijediti upute i ponavljati prave poteze, kako bi na kraju dobili željeni rezultat. Ako se nakratko zaustavite i izgubite pozornost, postoji velika mogućnost da ćete se izgubiti i neće znati gdje ste stali, tako da ćete morati početi ispočetka. Rainbow Loom stoga zahtijeva veliku pozornost i koncentraciju i zbog toga je vrlo učinkovita za poboljšanje tih vještina.

Organizacija – ako djeca nemaju pravih organizacijskih vještina, ova igra će ih sigurno naučiti koliko je organizacija potrebna. Prije početka igre potrebno je izabrati određenu boju, odrediti i odabrati broj gumica te boje za izradu željenog uzorka i sve skupa pripremiti po hrpicama, kako bi krenuli s izradom narukvice.

Samopouzdanje – spoznaja da si sposoban izraditi nešto lijepo za sebe ili svoje prijatelje, najveći je dar. Djeca se izradom narukvica prijateljstva lakše povezuju s drugom djecom, uče se zahvalnosti i darivanju, što povećava njihovo samopouzdanje. Kada nešto izradiš potpuno sam, osjetiš zadovoljstvo, a zahtjevan izazov i konačni uradak je vrijedan svakog truda.

Druženje – istina je da za djecu vrijedi da lakše sklapaju prijateljstva nego odrasli, ali svejedno nije tako jednostavno. Nekada je bilo više igre na zraku, a danas djeca puno vremena potroše ispred televizije ili računala i zato im nedostaju društvene vještine. Rainbow Loom omogućuje takvu igru da u njoj sudjeluje više djece koja si međusobno pomaži pri izradi. Izrada narukvica prijateljstva nova je moda i zato je Rainbow Loom odlična aktivnost za usvajanje socijalnih vještina i ne uključuje elektronske medije.

Kompletnu ponudu pogledajte klikom na Rainbow Loom.

Rainbow Loom® originalne proizvode možete kupiti u Chemacu i kod naših prodajnih partnera. Uz to, možete ih pronaći i u knjižarama "Algoritam - Profil - Mozaik" i na prodajnim mjestima "iNovina".