Oslikavanje Glas Tattoo bojama

Oslikavanje malih svijećnjaka, ukrasnih vaza ili prozora jednostavno je uz Glas Tattoo boje!

Glas Tattoo je boja na vodenoj bazi koja se može koristiti na glatkim podlogama poput stakla, ogledala, porculana i keramičkih pločica. Pogledajte kako smo ukrasili male staklene čaše malom samoljepljivom šablonom i ovom prekrasnom bojom.

Postupak:

1 Zalijepite šablonu na staklo. Ako koristite šablonu koja nije samoljepljiva preporučujemo da je posprejate Marabu-Fix-it ljepilom u spreju i pustite sušiti par minuta. Zatim položite šablonu na željeno mjesto i čvrsto pritisnite o podlogu. Fix-it je bezbojno ljepilo u spreju za višekratno fiksiranje šablona. Nakon završetka rada šablona se vrlo lako skida s podloge, nakon čega se jednostavno opere hladnom vodom. U slučaju da na podlozi ostane ljepljiv trag, također ga možete ukloniti vodom.

2 Nanesite Glas Tattoo boju spužvicom lagano tapkajući. Boju možete uzeti i pomoću špahtle ili nožića za slikanje ako želite nanijeti deblji sloj.

Nakon bojanja uklonite šablonu od vrha prema donjem dijelu kako se ne bi osušila zajedno s bojom. Šablonu operite vodom i ponovo iskoristite.

Osim malih ukrasnih čaša i vaza ovim bojama možete oslikati prozore i tako stvoriti bajkoviti ugođaj!

Foto: Marabu GmbH