Božićni ukrasi u decoupage tehnici

Isprobajte decoupage tehniku s rižinim papirima.

U ovoj ideji koristili smo suzu i srce od kartona, rižin papir sa šarenim blagdanskim motivima, svilenkasto mat ljepilo / lak za decoupage, pastelno bijelu akrilnu boju i na kraju smo dodali svjetlucavi Craft Twinkles premaz u crvenoj (Christmas red) i zelenoj nijansi (Christmas green).

Postupak:

1 Obojali smo kartonske oblike bijelom akrilnom bojom. Naš izbor je elegantna pastelno bijela nijansa Hobby Line akrilne mat boje (oznaka boje 75502). Prije nanošenja lak ljepila za decoupage pričekajte da se boja potpuno osuši.

2 Škaricama izrežite motiv s rižinog papira, a zatim prstima iščupkajte rubove kako bi se što manje vidjeli nakon lijepljenja na podlogu.

3 Na kartonski oblik nanesite lak ljepilo pa pažljivo položite rižin papir na podlogu. Kistom nanesite lak ljepilo preko motiva, krećući se iz sredine motiva prema van. Na taj način ćete izravnati nabore i neravnine. Na kraju premažite cijelu suzu lak ljepilom i pustite da se potpuno osuši. Isto smo napravili s kartonskim srcem.

4 Kistom nanesite Craft Twinkles premaz sa šljokicama. Vrlo je efektan i najbolje se ističe kad ga nanesete na podlogu u istoj nijansi. Tako smo zeleni Craft Twinkles koristili na zelenim detaljima, a crveni na crvenim.

I evo naših ukrasa!