Zimski motivi s window colorom

Kućica sa zlatnim konturama.

Već vam je poznata tehnika bojanja window color bojama -  uzmete foliju, ispod nje stavite crtež koji želite preslikati, izvučete konture, pa obojite.... pričekate preko noći i remek djelo je gotovo! Evo još jedne zgodne ideje kako izraditi ukrase za ovaj Božić.


1 iscrtajte konture     
2 sve crtajte na istoj foliji     
3izrežite motive zajedno s folijom
Konturnom bojom iscrtajte konture crteža. Kako ćemo raditi 3D model crkve, sve ćemo crtati na istoj foliji, i to onoj s koje se boja ne može odlijepiti. Nakon što su sve konture iscrtane, izrežemo ih tako da sa strane ostavimo mala krilca (pomoću kojih ćemo kasnije zalijepiti sve skupa).


4 obojajte motive     
5 obojani motivi
6 zalijepite sve dijelove
Nakon što se konturna boja osušila (1 do 2 sata), sve motive obojajte - i to tako da ispunite cijelu površinu slike, sve do kontura. Dok je boja još mokra, pospite svjetlucavi prah - tako ćete postići pravi božićni efekt. Ostavite da se sve osuši, najbolje 24 sata, kako ne biste prilikom ljepljenja prstima oštetili sliku na mjestima gdje boja nije u potpunosti suha. Sada na krilca koja ste ostavili sa strane svakog motiva kapnite malo univerzalnog ljepila i spojite sve dijelove. Držite par trenutaka prstima kako bi se što bolje zalijepilo.