Čestitke su ponovo in!

Pripremite blagdanske čestitke na vrijeme i razveselite drage osobe!

Čestitke nas uvijek razvesele! Pogotovo kada su ručno izrađene. Ove godine nemojte čekati zadnji tren, s pripremom možete početi odmah.

Za izradu čestitki trebat će vam:

fotokartoni u boji ili već gotove jednobojne čestitke,
ljepilo,
šablona,
akrilne boje ili flomasteri i efekt lineri (metalik, 3D ili glitter lineri).

Postupak:

1 Izrežite fotokarton u željenoj veličini i preklopite. Radite li s gotovim jednobojnim čestitkama, odaberite karton u drugačijoj nijansi i izrežite pravokutne komade iste visine. Te komade kasnije lijepimo na prednju stranu čestitke te je važno da budu iste visine kao i čestitka. Širina treba biti manja.

2 Šablonu stavite na izrezani karton i obojite. Možete koristiti Brilliant Painter flomastere ili akrilnu boju. Ako bojate akrilnom bojom koristite spužvicu i pazite da ne nanesete previše boje. U tom bi slučaju moglo doći do podlijevanja boje ispod šablone.

3 Ljepilo nanesite na dio čestitke na koji želite zalijepiti dodatni karton. Namjestite izrezani karton da u potpunosti bude poravnat s rubom čestitke i pritisnite da se zalijepi.

4 Flomasterima ili linerima možete dodatno iscrtati motive poput zvjezdica ili pahuljica. Također možete, dok je boja još vlažna, motive posuti sitnim šljokicama. Zalijepit će se za vlažnu boju, a višak otresite i spremite za neki drugi projekt.

Možete isprobati razne šablone, kao i izrezivati komade kartona i lijepiti ih na čestitke. Baš kao što smo se igrali s kolaž papirima na satovima likovnog odgoja.
Evo još nekoliko primjera:

Foto: Marabu GmbH