Vintage chic kovčežić

Fleur bojama ukrasili smo ovaj mali starinski kovčeg.

Fleur boje izvrsne su za mnoge podloge, za decoupage tehniku, a pogotovo za interijere. Proizvedene su u Italiji, poznatoj po vrhunskim dizajnerima, tako da je paleta boja elegantna i jednostavno savršena!

Fleur boje osobito su zanimljive zbog svoje visoke kvalitete - količina hlapljivih organskih sastojaka (VOC - volatile organic compounds) izuzetno je niska (< 2 g/L, a europski limit je 30 g/L) tako da su ove boje idealne za dječje sobe, igračke i zidove.

Važno je naglasiti i njihova mat svojstva - toliko su mat da imate osjećaj da gledate u dubinu boje.

Evo i jednog jednostavnog primjera s Fleur bojama, naravno u decoupage tehnici.

1 Kovčeg smo obojali Fleur bojom u nijansi "Engleski kesten 12020".

2 Kad se boja osušila premazali smo ga voskom na mjestima gdje želimo da se vidi tamna boja. Nakon toga obojite podlogu svjetlijom nijansom. U ovom slučaju korištena je nijansa "Banana Cream 12015".

3 Brusnim papirom mjestimično prijeđite po kovčegu nakon što se gornja boja osušila. Na taj način boja koju ste prvu nanijeli bit će vidljiva ispod svjetlije nijanse.

4 Za pruge smo odabrali nijansu "Engleski kesten 12020" koju smo lagano razrijedili vodom. Linije smo napravili samo na bočnim stranama kovčega.

5 Odabrali smo decoupage papir s cvjetnim motivom, izrezali cvijet i decoupage ljepilom aplicirali na poklopac kovčega. Šablonu sa slovima iskoristili smo kako bi ispisali "Belle Fleur". Također smo koristili istu nijansu kao za pruge.

6 Završni "pečat" možete oslikati sami ili se poslužite silikonskim pečatima zanimljivih oblika. Kad je boja suha sve još jednom prelakirajte zaštitnim mat lakom.

Ideja i fotke: TO-DO, Italija