Kriška torte
Izradite krišku slasne torte od jagoda. Iako se ne može jesti, može dobro poslužiti za brisanje prašine s monitora ili TV-a.
  
  Materijal i pribor:
  
   - arak bijelog filca
   - arak krem filca
   - arak ružičastog filca
   - komadić crvenog i zelenog filca
   - igla i konac
   - punjenje
   - ljepilo
  

 
  1. Kriška je velika 10 cm x 5 cm.
  2. Prenesite mjere na filc pa izrežite.
  3. Na bočne stranice zalijepite trakicu "kreme". Običnim bodom
  (za dekice) spojite stranice s dnom torte. Isto učinite i s
  ružičastim filcom, odnosno gornjim djelom torte.
  


  
  4. Jagodicu ćete izraditi tako da izrežete polukrug od crvenog
  filca. Bijelom vunicom izradite točkice. Od zelenog filca
  izrežite listiće od jagode.
  5. Presavijte polukrug pa čvrsto ušijte sa stražnje strane.
  6. Preokrenite, napunite vatom. Provucite konac po dnu jagode,
  naborajte i dobro stegnite. Prišijte listiće.
  


  
  7. Ukras od šlaga ćete izraditi tako da izrežete bijelu trakicu
  široku oko 1,5 cm. Konac provucite u cik-cak, kao na slici, pa
  stegnite (naborajte).
  8. Zalijepite šlag, prišijte jagodicu. Zašijte ili zalijepite
  dornji igornji dio torte, ostavljajući mali otvor za
  punjenje.
  9. Napunite vatom ili punjenjem za jastuke. Ukoliko želite
  pravilniji oblik, pod "poklopac" gurnite trokut od kartona kako
  bi torti dao čvrstinu.
  
  Izradila: V.S.