Ukrašavanje svijeća

Ukrasite svijeće voštanim folijama i trakama.

U ovoj ideji pogledajte kako možete običnu bijelu svijeću pretvoriti u romantičnu ili svečanu prigodnu svijeću.

Za dekoriranje svijeća idealne su voštane ploče ili folije, voštane niti ili trake od voska kojima možete izraditi bordure ili linije, slike od voska i ukrasni motivi od voska.

Voštane folije mogu se koristiti za razne projekte ukrašavanja svijeća. Lako se režu nožićem i formiraju u oblike po želji. Zatim ih jednostavno pritisnite na područje koje želite ukrasiti. Zbog topline vaših ruku, voštana folija će omekšati i zalijepiti se za površinu svijeće.

Kako ukrasiti svijeću:

1 Na papir nacrtajte motiv koji želite izraditi od voštane ploče. Nožićem (ili metalnim rezačem za kolače) izrežite krug iste veličine od obje folije s kojima radite.

2 Nožićem izrežite svjetliju ploču prema predlošku.

3 Pažljivo položite izrezane trakice na tamniju ploču. Voštane ploče su osjetljive i brzo reagiraju na toplinu ruku. Prekrijte i donji dio (spoj linija) sa svjetlijom pločom, a od tamnije izrežite oblik košare od balona (kao na slici ispod). Dlanovima zagrijte svijeću i pažljivo položite izrezane motive na podlogu, lagano pritisnite da se pričvrste.

4 Voštanim nitima ukrasite motiv po želji. Prekrijte sve spojeve i poput bordure uokvirite cijeli motiv. Višak trake pažljivo odrežite nožićem.

5 Po želji možete dodati i ukrasne kamenčiće. Zalijepite ih ljepilom na vodenoj bazi ili pištoljem s vrućim ljepilom (brža varijanta).

6 Kad je motiv završen, prelakirajte cijelu svijeću lakom za svijeće. Na taj način svijeća će imati ujednačen sjaj.

Po želji, donji dio svijeće možete ukrasiti trakom od jute, čipkastom trakom i običnom špagom.

Ideja i fotografije: Stafil S.p.A