Morska inspiracija

Izradite gipsane odljevke s morskim motivima.

Prekrasni motivi školjki, puževa i morskih zvijezda dostupni su u ljetnoj kolekciji kalupa za gipsane odljevke, sada po vrlo povoljnoj cijeni od 15,00 kn! Pogledajte sve motive klikom na Kalupi.

U ovoj inspiraciji pokazat ćemo i kako ih možete obojati različitim vrstama boja.

Pripremili smo:

  • plastične kalupe s morskim motivima
  • gips giluform
  • metalik bijelu boju
  • glitter liner u grafit nijansi (579)
  • Metallic Lustre pastu s metalik efektom u plavoj nijansi.

Postupak:

1 Gips pomiješajte s vodom u omjeru 3 : 1. Dobro promiješajte da nestanu sve grudice. Ulijte smjesu u kalup i pričekajte 50-tak minuta. Vrlo pažljivo izvadite gipsane odljevke iz kalupa i ostavite ih još neko vrijeme na zraku da se osuše.

2 Za morsku zvijezdu odabrali smo izvrsnu metalik bijelu boju. Dobro smo promiješali boju i nanijeli je kistom. Kist odmah operite vodom nakon bojanja. Na slici se vidi intenzivan metalik sjaj u usporedbi s neobojanom nautilus školjkom.

3 Nautilus školjku obojali smo glitter linerom u sivo crnoj nijansi. Iscjedili smo malo boje na papir i kistom je nanijeli na školjku. Boja se ponaša poput prozirne lazure tako da je efekt vrlo prozračan, transparentan i svjetlucav. 

4 Za puža smo odabrali Metallic Lustre pastu u plavoj nijansi. Pasta se treba utrljavati pomoću krpice ili prstima. Mi smo je prvo nanijeli kistom, a zatim utrljali.

Koji se vama najviše sviđa?