Očaravajući nakit od FIMO mase

Predimenzionirane ogrlice su in! Izradite ih sami od FIMO mase.

Izradite ovu prekrasnu ogrlicu koristeći FIMO soft masu za modeliranje i teksturnu ploču s uzorkom krokodila.

1 Odaberite nijanse FIMO soft mase i razvaljajte ih akrilnim FIMO valjkom. Nakon toga ih pojedinačno provucite kroz mašinu kako bi dobili tanke "plahte".

2 Sada ukrasite ploške FIMO mase s uzorkom krokodila: položite "plahtu" FIMO mase na papir za pečenje. Navlažite teksturnu ploču s malo vode, položite je na pripremljenu masu i čvrsto valjajte valjkom po cijeloj površini teksturne ploče da se dobro utisne u masu. Nakon toga pažljivo uklonite teksturnu ploču.

3 Sada od crne FIMO mase napravite ukrasne "kamenčiće": isprintajte predložak i izrežite sve oblike. Stavite plošku crne FIMO mase na papir za pečenje. Na nju stavite predložak i pritisnite lagano prstima da se zalijepi na masu. Nožićem izrežite oblike s predloška.

4 Crne komade ukrasite obojanim komadima na kojima je utisnuta tekstura. Ukrasno kamenje izradite na isti način kao i crne komade. Sa svake strane odrežite oko 2 mm mase kako bi crni komadi bili nešto veći od onih u boji. Na crne položite one u boji i lagano pritisnite.

5 Ako želite postići dvobojni uzorak, dijagonalno prerežite komade od FIMO mase u bojama i odrežite sa svake strane oko 2 mm. Takav komad položite na crnu FIMO masu i lagano pritisnite. Drugu teksturiranu pločicu isto odrežite dijagonalno i pazite da veličina odgovara prethodno izrezanoj pločici. Stavite je na crnu pločicu uz prethodnu. Malim drvenim štapićem ili čačkalicom izbušite 4 rupice - u svaki kut jednu rupicu. To napravite sa svim komadima.

6 Stavite sve komade na papir za pečenje i pecite u običnoj pećnici oko 30 minuta na 110°C. Nakon pečenja izvadite ih i pustite da se ohlade. Tada obojite gornju stranu svih komada crnom akrilnom bojom. Kad se boja osuši lagano izbrusite brusnim papirom ili spužvicom. Boja će se zadržati u utorima i pregibima.

7 Kad je boja suha, prelakirajte sve sjajnim lakom za FIMO masu.

Kad se lak osuši spojite sve dijelove ovalnim alkicama.

Provucite ukrasnu trakicu i ogrlica je gotova!

Uz ovu ogrlicu možete napraviti i naušnice!

 

 

Ideja, fotografije i tekst: Staedtler GmbH