Izradite vintage držač za ključeve

Chalky Chic boje izvrsne su za kreiranje romantičnog ugođaja u domu.

Pogledajte kako ukrasiti držač za nakit ili ključeve u trendi mat nijansama Marabu Chalky Chic boja.

Za ovaj projekt pripremite:

Chalky Chic boju u svijetlo plavoj i bijeloj nijansi,
Chakly Chic transfer premaz,
Chalky Chic crackle premaz za ispucani efekt i
kist Decoration & Hobby br. 30.

Postupak:

1 Pripremite drvenu podlogu u obliku po želji i očistite je od prašine i masnoće. Ako je potrebno, lagano je prebrusite brusnim papirom. Nanesite Chalky Chic svijetlo plavu boju na cijelu površinu i pustite da se boja potpuno osuši.

2 Nanesite crackle premaz i pričekajte da se potpuno osuši (sušenje možete ubrzati sušilom za kosu).

3 Sada nanesite bijelu Chalky Chic boju i odmah ćete vidjeti kako se boja raspucava. Važno je da u jednom potezu nanesete boju kako novim slojem boje ne biste prekrili pukotine. Pustite da se potpuno osuši.

4 Za natpis vam je potreban Transfer premaz. Isprintajte na laserskom printeru natpis po želji u obrnutom (ogledalo) prikazu. Na mjesto gdje želite staviti natpis obilno nanesite Transfer premaz. Položite natpis tako da je otisnuti dio prema dolje i pažljivo zagladite i izravnajte papir. Višak transfer premaza odmah obrišite papirnatim ručnikom ili krpicom. Pustite da se suši 2 sata ili sušite sušilom za kosu u trajanju 8 minuta. Mokrom spužvicom namočite papir i zatim pažljivo trljajte prstima dok ne uklonite sve slojeve papira. Sve zaštitite mat lakom ili transfer premazom.

Ideja i fotografije: Marabu GmbH