Namještaj od paleta

Mjesto za odmor napravite od paleta i jastuka.

Dani su sve dulji i stiže vrijeme druženja na otvorenom. Zato smo pripremili jednu ideju kako iskoristiti stare palete i urediti mjesto za odmor i druženje.

Pripremite nekoliko paleta, deblje spužve ili jastuke i tkaninu po mjeri za jastuke i presvlake.

1 Prije bojanja operite i očetkajte palete. Moraju biti čiste i bez prašine. Ako je potrebno, lagano prebrusite grublje dijelove. Do it sprejem u boji obojite palete - prvo dobro protresite limenku spreja u trajanju od 2-3 minute i probno posprejajte na novine ili papir u slučaju da je u cjevčici ostalo malo boje. Sada obojite cijelu paletu ravnomjernim sprejanjem i pustite da se potpuno osuši.

2 Ako ste iskrojili i sašili materijal za jastuke i presvlake, operite ga bez upotrebe omekšivača. Osušite ga i izglačajte. Odaberite željenu nijansu Fashion Spray-a i ravnomjerno obojite tkaninu. Pustite da se suši 24 sata. Boju možete fiksirati u običnoj pećnici u trajanju od 8 minuta na temperaturi od 150°C. Nakon toga presvlake možete prati u perilici rublja na temperaturi do 40°C.

3 Jastučnice možete obojati tako da radite nijansiranje - od svjetlijih prema tamnijim tonovima. Također možete izrezati slova od papira, položiti ih na tkaninu i sprejati preko njih. Slova maknite s tkanine čim ste završili s bojanjem. Pustite da se potpuno osuši. Boju možete fiksirati glačanjem preko zaštitne tkanine, par minuta na temperaturi za pamuk. Nakon toga može se prati u perilici rublja na temperaturi do 40°C. Perite tako da preokrenete jastučnicu na suprotnu stranu.

Ideja i fotografije: Marabu GmbH