DIY: Oslikavanje stakla i keramike

Marabu bojama za staklo, porculan i keramiku ukrašavanje je jednostavno!

Prije ukrašavanja podloga mora biti čista od prašine i masnoće. Očistite je krpicom namočenom u razrjeđivač ili alkohol.

1 Boje prije upotrebe treba promiješati (ali ih nemojte mućkati). Nakon bojanja, boja je suha nakon 30 minuta. Oslikane predmete možete fiksirati pečenjem u običnoj pećnici, 30 minuta na 160°C, nakon čega su otporni na pranje u perilici suđa na max. temperaturi do 50°C. Ukoliko ne želite fiksirati boju, pustite oslikani predmet da se suši 3 dana. Nakon toga je također otporan na pranje u perilici suđa na max. temperaturi do 50°C.

2 Bojate li ili crtate s flomasterima za staklo i porculan, primjetit ćete da ima "pump" sistem: potrebno je nekoliko puta pritisnuti flomaster o podlogu kako bi boja došla u vrh flomastera. Nakon fiksiranja pečenjem u običnoj pećnici (30 minuta na 160°C) otporno je na pranje u perilici suđa (na max. 50°C).

3 Ukrašavati možete i reljefnim pastama koje nanosite direktno iz tubice. Fiksiranje je isto kao i kod boja i flomastera, a ako preskačete taj korak, pustite ukrašeni predmet da se suši 3 dana. Nakon toga se može prati u perilici suđa (na max. 50°C).

Pogledajte još neke zgodne ideje:

Cijeli asortiman pogledajte klikom na boje za staklo i boje za keramiku.

Video i fotografije: Marabu GmbH