Bojama za tkanine oslikajte majice za dečke

Evo jedna super ideja kako oslikati majice za dečke!

Pripremite boje za tekstil, spužvicu i šablonu po želji i krenite na posao!

Gusarsku majicu napravite slijedeći naše upute:

1 Spužvicom izvucite blijede linije po majici. Ne trebate staviti puno boje, već samo onoliko da pruge budu vidljive i pomalo neuredne.

2 Pričekajte da se boja osuši (ili ubrzajte sušenje sušilom za kosu). Odaberite šablonu sa zanimljivim i odgovarajućim motivom, položite je na majicu i drugom nijansom obojite koristeći kist za šablone ili spužvicu.

Dok je boja još mokra uklonite šablonu i operite je. Pričekajte da se boja potpuno osuši. Zatim glačajte preko zaštitne tkanine 3 minute na temperaturi za pamuk. Na ovaj način boja je fiksirana i majicu možete prati u perilici na temperaturi do 40°C.

Ideja više!

Bojama za 3D ispupčeni efekt također možete napraviti zanimljive efekte.

Stavite šablonu na majicu i 3D linerom nanesite boju preko šablone (pazite da ne nanesete previše boje kako se ne bi podlijevala ispod ruba šablone). Špahtlom ili slikarskim nožićem razmažite ravnomjerno boju preko cijele šablone. Uklonite šablonu i operite je dok je boja još mokra. Pustite da se oslikani motiv osuši (možete ubrzati proces sušilom za kosu). Kad je potpuno suho, prijeđite 10 - 60 sekundi glačalom sa naličja (suprotne strane) i boja će se napuhnuti i dobiti baršunasti efekt!

Fotke: Marabu GmbH