Kimono za plažu u batik stilu

Obojite kimono Marabu Easy Color bojom.

Stiže nam ljeto! Pripremite laganu ljetnu odjeću i podarite joj unikatni batik efekt koristeći Easy Color boje.

Easy Color je boja za bojanje tkanina u loncu i osobito je pogodna za dobivanje zanimljivih efekata na tkaninama poput tie-dye, batik i shibori.

1 Prije bojanja operite kimono bez upotrebe omekšivača kako bi se uklonila tvornička apretura. Pustite da se osuši i lagano zgužvajte kimono.

2 Čvrsto zavežite kimono sa špagom.

3 Ulijte vrelu vodu u lonac, dodajte jedno pakiranje Easy Color boje (u ovoj ideji koristili smo nijansu mandarina 225) i malo soli. Za intenzivno bojanje tkanine težine 150 grama potrebno je 3 do 5 litara vode. Za svaku litru vode potrebna je jedna žliča soli. Prije nego uronite kimono u lonac s obojanom vodom, lagano ga navlažite. Uronite ga u boju na 20 minuta uz stalno miješanje.

4 Koristeći rukavice izvadite kimono iz boje nakon što je prošlo 20 minuta. Ispirite pod tekućom vodom sve dok voda ne bude čista. Tek tada uklonite špagu i pustite da se osuši.

Pogledajte i video:

Savjet više:

Tkaninu obojanu Easy Color-om uvijek perite odvojeno, na ruke ili na programu za ručno pranje, s blagim deterdžentom za očuvanje boje na max. 30° C. Često pranje dovodi do smanjenja intenziteta boje. Sredstvo za fiksiranje poboljšava perivost, ali ne jamči apsolutnu postojanost i otpornost boje na pranje.

Još jedna dobra ideja - na isti način obojite i platneni šešir!

Fotografije, tekst, ideja i video: Marabu