Ukrasite šal bojama za tekstil

Svjetlucavim Fashion Shimmer bojama možete jednostavno i brzo obojati šal.

Fashion Shimmer su boje za tekstil u spreju sa svjetlucavim efektom. Ove boje su pogodne za bojanje tamnih tkanina od pamuka (do najviše 20% sintetike).

U nastavku pogledajte super ideju kako uz pomoć Marabu Silhouette šablone i Fashion Shimmer spreja u zlatnoj nijansi možete brzo i efektno ukrasiti šal.

1 Prije bojanja šal je potrebno oprati i potpuno ga osušiti (ako je potrebno, lagano ga izglačajte kako bi podloga bila ravnija i pogodnija za bojanje). Zaštitite podlogu na kojoj ćete raditi najlonom ili kartonom. Položite šablonu na šal i, ako želite, dodatno je pričvrstite za tkaninu pomoću Fix-it ljepila za šablone u spreju. Zaštitite dijelove šala koje ne želite obojati i posprejajte Fashion Shimmer boju preko šablone. Ako sprejate s veće udaljenosti efekt boje će biti raspršeniji. Želite li postići intenzivniju i gušću boju, tada je potrebno sprejati s manje udaljenosti. Odmah nakon bojanja pažljivo podignite šablonu i odmah je operite. Šablonu možete koristiti višekratno.

2 Za poseban dodatni efekt šablonu možete koristiti i kao pečat. Na radnoj podlozi posprejajte šablonu sa Fashion Shimmer sprejem i zatim je pažljivo stavite na tkaninu s lagano poprskanom stranom prema dolje, pritisnite i uklonite.

3 Pustite sušiti 2 sata. Nakon bojanja fiksira se glačanjem na temperaturi za pamuk preko zaštitne tkanine ili u pećnici (u prethodno zagrijanoj pećnici fiksira se u trajanju od 8 minuta na temp. 150°C). Nakon fiksiranja može se prati na 40°C.

Fotke i ideja: Carmen, Marabu GmbH