Pastelne nijanse i mramorni efekt

Isprobali smo novi set pastelnih Easy Marble boja.

Očaravajući pastelni tonovi nalaze se u novom Easy Marble setu PASTEL.

Postupak:

1 Easy Marble boje za mramorni efekt su boje na bazi organskih otapala, pa pripremite zaštitne rukavice. Osim njih, pripremite i veću posudu s hladnom vodom, štapić za ražnjiće ili čačkalicu i predmete koje ćete obojati. Posuda treba biti veća od predmeta kojeg bojate, jer ga je potrebno uroniti u vodu.

2 Na površinu vode nakapajte par kapi Easy Marble boje. Možete kombinirati nijanse po želji, kapati jednu preko druge ili jednu pored druge.

3 Drvenim štapićem (čačkalicom) izvucite zanimljive linije po površini vode, kako bi kreirali zanimljive efekte s bojom.

4 Polako uronite predmet kojeg bojate i brzo ga izvucite. Boja će se "zalijepiti" za predmet.

5 Da spriječite lijepljenje ostatka boje koja je još na površini vode, otpušite je laganim puhanjem. Ostavite obojani predmet da se potpuno osuši i to je to!

6 Prije bojanja novog predmeta, papirnatim ručnikom pokupite sve ostatke boje s površine vode i tek tada nakapajte novu boju.

Savjeti:

Vrijeme sušenja traje dulje ako ste koristili više boje i hladniju vodu.

Boja će biti intenzivnija ako ste koristili veću količinu boje. Ukrašavate li predmete od stiropora, tada je potrebno koristiti manje boje.

Prozirna nijansa Easy Marble boje idealna je za monokromatski efekt.

Easy Marble boje pogodne su za brojne podloge poput plastike, stakla, drva, MDF-a, keramičkim teglicama i vazama, papier-machea, na svijećama, metalu i slično.

Fotografije, tekst i ideja: Marabu GmbH