Ideje s Fixogum ljepilom

Koristi se kao privremeno ili kao trajno ljepilo, ali i za masking tehniku.

Fixogum ljepilo je prirodno ljepilo na bazi kaučuka.

Koristi se za više različitih tehnika lijepljenja: poput privremenog ljepila za fotografije u foto-albumu, kao trajno ljepilo u izradi čestitki te kao premaz koji štiti podlogu od boje te je idealan i za masking tehniku u radu s alkoholnim tintama.

Fixogum je elastičan i izrađen od kaučuka.

Privremeni, lagani spoj postiže se tako da ljepilo nanesete samo na jednu površinu. Čvrsto lijepljenje postiže se nanošenjem ljepila na obje površine koje lijepite. Pustiti da se potpuno osuši za što čvršću povezanost. Prije nego se potpuno osuši predmete možete namjestiti.

Fixogum ljepilo se brzo suši i ne ostavlja tragove, prozirno je nakon sušenja. Višak možete obrisati prstima.

Koristi ga možete i u masking tehnici u radu s alkoholnim tintama. Na podlozi iscrtajte motiv, prijeđite fixogum ljepilom po konturnim linijama i obojite tintom nakon što se ljepilo osušilo. Pustite da se tinta potpuno osuši te prstima uklonite ljepilo. Boja nije obojala područje gdje ste nanijeli ljepilo.

Fixogum ljepilo ne sadrži kiseline. Proizvod je izrađen od latexa i organskih otapala te iz tog razloga podloga koju lijepite može požutjeti. Naručite ga klikom na Fixogum.

Video: Marabu GmbH