5 razloga zašto je Rainbow Loom prava igračka za vaše dijete

Ako još niste čuli za novu didaktičku igračku Rainbow Loom, koja brzinom svjetlosti osvaja dječji svijet, došli ste na pravo mjesto!

Ovdje ćete saznati što uzrokuje takvu euforiju po cijelom svijetu, zašto je Rainbow Loom dobila nagradu za najbolju igračku godine i 5 razloga zašto je ta igračka potrebna vašem djetetu.

Rainbow Loom je didaktička igračka, primjerena za djecu stariju od 3 godine, koja omogućuje da od jednostavnih šarenih gumica izrađujete narukvice, nakit, modne dodatke i druge kreacije pomoću Rainbow Loom razboja i posebne igle za heklanje koja omogućava pletenje šarenih gumica.
Možda zvuči komplicirano, ali uopće nije. Zahtijeva samo pažljivo praćenje uputa i uradak će biti brzo gotov. Rainbow Loom je ove godine dobila nagradu za najbolju igračku TOTY (Toy Of The Year Award), a Rainbow Loom manija osvaja i djecu u Hrvatskoj!

5 razloga zašto bi kupili Rainbow Loom kupili vašem djetetu

1 Rainbow Loom djeci pomaže razvijati spretnost ruku, koje su osobito korisne pri pisanju
Rukopis zahtijeva ovladavanje više spretnosti odjednom – koordinaciju vida i pokreta ruku, pravilno držanje olovke, razvoj mišića za finu motoriku i koncentraciju. Kako se igla za pletenje gumica drži na isti način kao olovka za pisanje, igranjem s Rainbow Loom-om razvijaju se mišići prstiju potrebni za ovladavanje fine motorike. Djeca bez dobro razvijenih mišića prstiju sporije i manje samouvjereno pišu, što lako može utjecati na njihov daljnji uspjeh i razvoj u školi. Pletenje gumica zahtijeva veliku razinu koncentracije pri praćenju uputa, djeca će brže razviti tu spretnost i lako će je kasnije upotrebljavati i u školi i u svakodnevnom životu.

2 Rainbow Loom potiče djecu darivanju i zahvalnosti
Rainbow Loom omogućuje jednostavno dijeljenje radosti s drugima. Kako se narukvice mogu vrlo brzo isplesti, odličan su poklon iznenađenja za svaki dan. Istraživanja su pokazala da se ljudi bolje osjećaju ako naprave nešto dobro za drugoga ili mu nešto poklone. Rainbow Loom kreacije su čudesan način za poticanje darežljivosti djece prilikom poklanjanja ili zahvalnosti prilikom dobivanja. Među djecom, darivanje se brzo širi kroz cijele grupe djece koja na taj način postaju društvenija, darežljiva i zahvalna.

3 Rainbow Loom razvija sposobnosti percepcije prostora i razumijevanje uzoraka
Kako igranje s Rainbow Loom-om uključuje brojne boje, uzorke i oblike, spretnosti se lako mogu usporediti sa čitanjem mapa, slijeđenjem uputa, uređenju sobe, izrađivanju trodimenzionalnih oblika, analiziranju podataka. Spretnosti koje djeca koriste pri igranju Rainbow Loom-om uključuju skoro sve od percepcije prostora, prepoznavanje uzoraka, traženja povezanosti i parova, pa sve do logike planiranja i konstruiranja. Sve te sposobnosti dijete razvija kroz privlačnu igru i kasnije će ih uspješno koristiti u matematici, prirodnim znanostima i drugim školskim predmetima.

4 S Rainbow Loom-om djeca postaju samouvjerenija
Iako djeca u nekoliko prvih pokušaja ne budu uspješni u izradi Rainbow Loom kreacija, igru će brzo zavoljeti jer su rezultati tako jako privlačni. Više puta će pokušati i na kraju će naučiti, a kao nagradu za trud dobit će kreaciju iz šarenih gumica. Obzirom da će u svoj uradak uložiti mnogo energije, bit će vrlo ponosni na sebe i svoje uratke. Ponos jača i samouvjerenost koja je jako potrebna u današnje doba za uspješan život.

5 Djeca će s Rainbow Loom-om biti zaposlena više sati sa zabavnom igrom
Obzirom da su mogućnosti Rainbow Loom kreacija beskonačne, djeca se neće brzo zasititi igre. S Rainbow Loom-om će djeca zaboraviti na TV i računalo, zato što je igra s gumicama zabavna, a kreacije su jako lijepe. Aktivnosti pri igranju uspješno razvijaju sposobnosti za povećanje pozornosti i spretnosti ruku, što će djeci biti korisno kroz čitav život.

Rainbow Loom® originalne proizvode možete kupiti u Chemacu i kod naših prodajnih partnera. Uz to, možete ih pronaći i u knjižarama "Algoritam - Profil - Mozaik" i na prodajnim mjestima "iNovina" te u "Interspar" trgovačkim lancima.