Oslikajte šalicu flomasterima za porculan

Kakao, kava ili čaj u omiljenoj šalici bit će još bolji ako ste je sami dizajnirali.

Flomasteri za staklo i porculan idealni su za oslikavanje šalica, tanjura ili staklenih čaša i posuda. U ovoj kreativnoj ideji pogledajte kako oslikati šalicu za sebe ili dragu osobu.

1 Prvo dobro očistite i isperite predmet koji oslikavate. Zatim namočite spužvicu alkoholom ili razrjeđivačem i očistite svu masnoću i prašinu.

2 Flomaster dobro protresite (sa zatvorenim poklopcem). Zatim nekoliko puta pritisnite vrhom flomastera na testni papir, dok se vrh flomastera u potpunosti napuni tintom. Napišite par riječi na papir za probu i zatim možete početi oslikavati šalicu.

3 Najbolje je da prvo iscrtate konture pa ih zatim obojate. Po potrebi pumpajte boju u vrh za vrijeme rada, a nakon bojanja zatvorite flomaster.

4 Kad je motiv gotov, pustite sušiti barem 4 sata. Zatim stavite oslikani predmet u nezagrijanu običnu pećnicu, na temperaturu od 160°C u trajanju 30 minuta. Ostavite predmet da se ohladi u otvorenoj pećnici. Nakon toga predmet se smije prati ručno ili u perilici na temperaturi do 50°C.

Osim porculanskih i keramičkih šalica, na isti način oslikajte i staklene posude za slatke zalogaje.

Fotografije, ideja i tekst: Marabu Porcelain & Glas Painter by Marabu GmbH